Pridržavate se hrane a još uvijek se gojite? Evo rješenja!!!

WENGER: RAZLOGE ODLASKA IZ ARSENALA ĆU OTKRITI NA KRAJU SEZONE



Menadžer Arsenala Arsene Wenger izjavio je u nedjelju da su iza njega teški dani, ali je odbio objasniti zašto je odluku o odlasku s klupe "tobdžija" odlučio objaviti ove sedmice, prenosi Anadolu Agency (AA). 

U prvom intervjuu od petka, kada je na zvaničnoj internet stranici Arsenala objavljeno Wengerovo saopštenje, Francuz je izjavio kako će se fokusirati na preostale utakmice u sezoni.Na pitanje zašto odlazi iz kluba, Wenger je izjavio da će razloge otkriti na kraju sezone.

- O tome ću nešto kasnije. Ali ne nakon utakmice nego, možda, nakon završetka sezone. U ovom trenutku za mene je bitno fokusirati se na ono što znači ljudima u Arsenalu, a to su rezultati u narednim utakmicama - izjavio je Wenger u intervjuu za Sky Sports.

Wenger je u maju 2017. godine potpisao produženje ugovora s Arsenalom na dvije godine, pa stoga još više čudi da se predomislio i odlučio napustiti klub na kraju tekuće sezone i to nakon 22 godine.

- U ovom sam poslu dugo i prošao sam kroz mnogo teške trenutke, tako da se naučite nositi s teškim situacijama - izjavio je Wenger.

Francuz je dodao kako želi da sljedeći menadžer Arsenala naslijedi tim na jakoj poziciji.

- Osjećam da sam cijeli svoj život posvetio tome da ovaj klub na zdrav način učinim solidnim, sa snažnim temeljima. Uvijek sam govorio kako želim jednog dana napustiti klub i omogućiti onom ko dođe da zatekne solidnu i ambicioznu ekipu. To ću činiti do posljednjeg dana svoje karijere ovdje - izjavio je Wenger. 

Wenger je na klupu londonskog kluba sjeo 1996. godine, te ga odveo do tri naslova šampiona Engleske i po sedam FA kupova i super kupova. Francuski stručnjak, kojem je 68 godina, nije precizirao da li će se penzionisati ili nastaviti raditi trenerski posao negdje drugo. Prije dolaska u Arsenal s klupe je vodio Nancy, Monaco i Nagoya Grampus Eight.



(Hayat/Foto: AA)

Primjedbe