- Dohvati vezu
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci:
- 2 dl vode,
- 350 g šećera,
- 200 g čokolade za kuhanje,
- 250 g margarina,
- 200 g mlijeka u prahu,
- 100 g ekspandirane riže,
- 2 lista oblatne.
Priprema:
- U odgovarajućoj šerpi sjediniti vodu, šećer, izlomljenu čokoladu i margarin,. Kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se svi sastojci ne sjedine.
- Potom skloniti sa ringle pa u toplu smjesu dodati mlijeko u prahu i umutiti mikserom da ne bi ostale grudvice.
- U prohlađenu smjesu dodati ekspandiranu rižu i polako promiješati kuhačom.
- Pripremiti dublju tepsiju veličine oblatne. Staviti u nju jedan list oblatne i preliti ga pripremljenim filom. Fil ravnomjerno rasporediti pomoću kašike i preklopiti ga drugim listom oblatne. Odozgo pritisnuti težim predmetom i ostaviti u frižideru da se stegne.
- Kada se kolač stegne, isjeći ga na kocke.
(Hayat/Foto: Ljepota i zdravlje; Pixabay)
Primjedbe
Objavi komentar